08 Eyl 2014
Dev Projede ilk kazma için imzalar atıldı. İyidere Çaysan Fabrikası'nın yıkımına başlandı. Paketleme fabrikası 10 ay içerisinde faaliyete geçecek.
ÇAYKUR tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine devredilen 100. Yıl Çay Paketleme Fabrikasının yerine İyidere’de yapılacak olan dünyanın en modern ve kapsamlı Çay Paketleme Fabrikalarından biri olacak olan yeni çay paketleme fabrikasının inşaat protokolü bugün imzalandı.
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile İhaleyi kazanan AHES İnşaat Ticaret ve Sanayi A. Ş yetkilisi Süleyman Ekşi arasında imzalanan protokole göre projenin inşaat aşaması 10 ayda bitirilecek. ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza töreninde bir açıklama yapan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu: “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine devrettiğimiz çay paketleme fabrikamızın İyidere’de bulunan ÇAYSAN’dan satın aldığımız arsa üzerinde inşallah kuracağız bununla ilgili projeler hazırlandı. İhale süreci tamamlandı, ihale AHES İnşaat şirketine kaldı. İnşaata yönelik sözleşmeyi imzaladık.”
Yapılacak olan fabrikanın kendisini 5,5 yılda amorti edecek son derece modern ve marka değeri yüksek bir proje olduğunu belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: “Yeni çay paketleme fabrikamız Rize’nin marka değerine değer katacak aynı zamanda Türkiye’nin marka değerine değer katacak, dünyanın en kapasiteli, en modern, en akıllı, en çevreci birçok eni bünyesinde bulunduran son derece otomasyonu yüksek ve beş buçuk yılda kendini amorti edecek kadar verimli bir yatırım.”
Yapılacak tesisin paketleme fabrikası yanında yöreye değer katacak turistik bir merkez şeklinde projelendirildiğini söyleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: “Bu fabrikamızda daha yüksek kapasitede paketleme yapmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda burayı çok önemli bir turistik ziyaret merkezi de yapacağız, bunu da planlıyoruz. Bu fabrikamızın bünyesinde paketleme tesisinin yanında bir tane yeşil çay fabrikası, bir tane CTC sistem siyah çay fabrikası, bir tanede ORTODOKS sistem siyah çay fabrikası olacak. Gelen turistler ve misafirler burayı gezecekler çayın her safhasını burada görebilecekler, üretimin içerisine girecekler. Ayrıca çay paketlemesinin nasıl yapıldığını çalışma düzenini bozmadan gezip görebilecekler. Bunun dışında çayın tarihini anlatan, çayın ülkemize nasıl geldiğini anlatan çayın ülkemize nasıl geldiğini, gelişmelerin nasıl olduğunu bugüne nasıl gelindiğini anlatan animasyonların bulunduğu salonlarda bu bilgileri alacaklar. Çay tadımı yapabilecekleri salonlar olacak buralarda çaylarımızı tadacaklar. Ayrıca da bir alışveriş merkezi olacak burada alışverişlerini yapabilecekler çay ve yöresel ürünler alabilecekler. Burada dinlenebilecekleri mekânlar olacak. Kısacası son derece sosyal, turistik bu proje Rize’mizin ve ülkemizin marka değerine değer katacak çok önemli bir eser. Hepimize, çay üreticilerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. “
Ardından 10 ayda bitirilecek olan inşaatın protokolü imzalandı.
Size daha iyi bir site deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.